Zihinsel Enerji Seviyeni Nasıl Arttırabilirsin?

Güçlü bir zihin, bireyin hedeflerine ilerlemesinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kalkan görevi görür. Gelişim yolculuğunun konforlu olmasını destekler. Güçlü bir zihin, güçlü bir ruhsal enerji ile mümkün olabilir. Bireyin ruhsal yönden arınması, düşüncesinin berraklaşması ve düşüncelerinin olumluya dönüşmesi; kararlı ve ulaşılabilir bir yaşam alanının oluşmasında önemlidir.

Ruhsal enerji alanının güçlendirilmesi tamamen bireysel kişilik yapısını tanıması ve olumsuz olan yönlerinin olumlu yöne çevrilmesi ile başlar. Kişinin kendini tanıması, kendisini geliştirerek zorlukların üstesinden gelmesi, bireyleri daha yüksek başarı seviyelerine ulaştırır. İyi bir motivasyon, bilgi seviyesinin artması ve ruhsal terapi ile ruhsal enerjiyi arttırmakla mümkündür.

Bedenimizi ruhsal ve zihinsel beden olarak ikiye ayırmak daha doğru olacaktır. Bu yaptığımız sınıflama ile bunları etkileyen durumları değerlendirmek sürecimizi kolaylaştıracaktır.

Ruhsal bedenimiz; Bu enerji sevgi, dinsel yanımız ve inançlarımız ile ilgili olduğu söylenebilir. Kişi farkındalığını artırdıkça bu enerji katmanı da güçlenir ve dengesini bulur. Erdemli olarak tanımladığımız insanların yanında huzurlu hissetmemizin sebebi de budur.

Zihinsel dayanıklılık için sadece olumlu düşünmenin ötesinde, tutarlı bir çaba ve adanmışlık da gösterilmesi gerekmektedir. Misyon olarak benimsenmiş değişim sürecinde yapılan araştırmalar ve uygulama kararlılığı kişisel gelişim için gereklidir. Okumanın zihinsel ve ruhsal süreçlerde değişim gerçekleştirebilmesi; kişisel güç ve edinilen bilgilerin pratiğe aktarımıyla bireye etkisini arttıracaktır. Değişim yolculuğunda edinilen ilkeleri benimsemek, bireylerin hayatın engelleriyle güvenle yüzleşmesini sağlayarak, kalıcı başarılarla dolu bir yaşama teşvik eder.

Başarılı insanlar güçlü bir zihinsel dayanıklılığa sahiptir. Olumsuz düşünceyi reddetmek ve iyimserliği benimsemeyi sağlayan bir zihni, zihinsel dayanıklılık olarak nitelendirebiliriz. Doğru düşünce gücüne sahip olmak, size aksiliklerden nasıl faydalanacağınızı öğretir. Hedeflerinize ulaşmakta ve istediğiniz başarı düzeyini korumakta zorlanırsanız, cesaretsizlik, depresyon veya öfke gibi başka olumsuz duygular yaşarsanız, koşullarınızı ve zihninizi değiştirebileceğinizi unutmayın. Zihinsel dayanıklılığınızı geliştirmek zaman ve çabaya ihtiyacınız olacaktır.

Güçlü bir zihin, çabalarınızı kontrol edebileceğiniz şeyler üzerinde yoğunlaştırmanız ile daha etkili olacaktır. Kendinizin farkında olmanız, duygularınızı tanımanız ve onları yönetebilmeniz sizleri daha güçlü kılacaktır. Sorunlara takılıp kalmak motivasyonunuzu düşüreceği gibi sizleri olumsuz etkileyecek bir sürecin kapılarını aralayacaktır. Güçlü bir zihin, duygusal zekayı geliştirdiği için; birey duygularını daha rahat kontrol eder. Zihinsel ve duygusal gelişmişliğe sahip birey iyimser olduğu gibi aynı zamanda gerçekçi yaklaşımda bulunur. İnsanlara doğuştan verilen nitelikler olmadığı için; birey zihinsel ve duygusal zekasını geliştirmek için çalışmalıdır.

Zorluklarla başa çıkmanız; duygularınızı tanıma becerinizi geliştirin fakat duygularınızı bastırma dürtüsünde bulunmayın. Öz farkındalığınızı artırmak, duygularınızı daha net tanımanıza yardımcı olacaktır; bu da duygularınızı kontrol etmeyi öğrenmenin ilk adımıdır. Zihin yapınızdaki ve düşünce sisteminizde yaptığınız değişikliklerin duygularınıza yansımasını izleyin ve ortaya çıkan sonuçları tanımlayıp değerlendirin. Duygusal tepkileriniz ve düşünce yapınızın kendinizle ilgili oluşan olumsuz düşüncelerinizin makul olup olmadığını veya ilerlemenizi engelleyip engellemediğini değerlendirin. Bu şekilde yaşadığınız aksiliklerin neden olduğunu değerlendirebilir durumlar karşısında kontrolünüzün olup olmadığını belirlersiniz. Durumunuzu daha iyi hale getirecek ve iyileştirecek yöntemler geliştirerek harekete geçin.

Hayatımızdaki listeler; hareket ve gelişim alanı yaratmak için olmazsa olmazınız olmalıdır. Karşılaştığınız zorluklar ve aksilikler karşısında, yaptığınız listedekilerin davranışlarınızı nasıl etkilediğini kontrol edin. Kontrollü yapacağınız davranışlar sizin çözüm oluşturma sürecinizi olumlu etkileyecektir. Yaşam serüvenimizde olumlu sonuçlar olacağı gibi olumsuz sonuçlarla da karşılaşmamız doğaldır. Başarısızlığa açık olmak ve bunu bir geri bildirim olarak görmek, sizi bilinçli bir şekilde harekete geçirecektir. Zihinsel dayanıklılığı geliştirmek için, geçmiş deneyimlerinize yapacağınız yolculukla yaşadığınız olumsuzluklara benzer durumları değerlendirin ve nasıl başa çıkabileceğinizi düşünün. Bu yolculuk size nasıl olumluya çevirebileceğinizi gösterir ve yaşadığınız başarısızlıkla başa çıkabileceğiniz daha olumlu yolları yazın.
Başarısızlık korkunuzun üstesinden gelmek, sahte bir cesaret sergilemek ya da zayıflıklarınızı görmezden gelmekle olmaz. Durumunuzu değerlendirin gözden geçirin durumunuzu kabul etmek istenilen sonuca doğru amaçlı bir hareket sağlar. Tepkilerinizi belirleyin durumlar karşısında nasıl davrandığınızı takip edin.
Zihinsel güç, şu anda arzu ettiklerinin cazibesine kapılmamayı gerektirir. Bunun yerine gelecekte daha çok istedikleri bir şeyi elde etmeye odaklanır. Kendine hakim olma pratikleri yapın, bilişsel dayanıklılığınızı artırır. Dikkatinizi dağıtan şeyleri ayarlama becerinizi güçlendirin. Beklentilerinizi değiştirin. Zorlayıcı, daha üretken olan ödülleri tercih edin. Kendinize hedeflerinizi, yapmanız gerekenleri ve bunların önemini hatırlatın. Yol gösterici değerlerinizin ve hedeflerinizin peşinden gitmek için nedenlerinizin farkında olun. Alacağınız her bir kararın size ne hissettireceğini düşünün. Bu durum size doğru bir yol haritası nasıl kurmanız gerektiğini öğretecektir.

Geçmişiniz bilgi bankası ve deneyimler dünyası gibidir. Geçmiş olayların sizi yönlendirmesi ve etki altına almasına izin vermeyin. Geçmişinizdeki bilgi bankanızdan destek alın. Onları gelecekte yaşayacağınız aksilikleri çözmek için kullanabileceğiniz eğitimler olarak düşünün.
Bilgi ve davranışlarınızı sorgulamak sizleri geliştireceğinden şüpheniz olmasın. Yolculuklarınız süreklilik ile devam eden bir eğitim süreci gibi düşünmek güçlü bir zihin ve ruhsal yapıya sahip olmanızı sağlar. Kendinize ve yeteneklerinize güvenmek ve geliştirmek, korkularınızın üstesinden gelmenizi sağlar ve engelleri aşmanıza yardımcı olur. İçi boş bir güven size bu yolda katkısının olmayacağını da unutmayın. Şikayet etmek sadece sizin motivasyonunuzu düşürür olaylara bakış açınızı köreltir. Bunun yerine, kendinize belirtmeniz gereken şey bu durumun olası olduğu ve çıkma yolunun nasıl olması gerektiğini düşünmek olmalıdır. Oluşturduğunuz konfor alanınızı terk etmelisiniz ve araştırmacı ruhunuzu açığa çıkarmalısınız.

Kendi iç dünyamızda oluşturacağımız eleştiri motoru yerine başkalarının onay ve takdiriyle kendinizi şekillendirmeniz yanlış bir yol olacaktır. Kendinizi yaşayabileceklerinize karşı hazırlıklı hissetmeniz size durumlar karşısında güçlü olmanızı sağlayacaktır.

Özgüven, aksilikler ve zor durumlarda gerektiğinde geri dönebileceğiniz güvenli ortamı oluşturmanıza yardımcı olur. Güven düzeyiniz yeteneklerinizin gerçek hayatla daha uyumlu ve kontrol edilebilir hale getirir. Koşullarınızın kontrolünün tamamen sizde olmalıdır. Zihinsel ve duygusal gücünüz acıya, zorluklara ve engellere açık olursa tıkanmazsınız. Yaşam serüveninizin geçmiş envanterine sahip olun. Bakış açınız değişmeye başladıkça kendine güven düzeyiniz de artacaktır. Bu durum onaylanma ve takdir edilme gereksinimini aza indirecektir. Kendi potansiyellerinin farkında olan bireylerin hayata dair beklentileri daha anlamlı bir hal almaya başlar.

İçsel eleştiri yönü olumsuz olması durumunun yıkıcı olacağını unutmayın. Bu nedenle yapacağınız en doğru hareket bu içsel eleştirileri aza indirgemek olmalıdır. Olumsuzlukları hikayelendirerek trajediye çevirmeye gerek yok. Kendi ruhsal ve zihinsel gücünüzün celladı olmayın. Hikayenin tek kahramanının siz olduğunu unutmayın ve bu kahramanın yükleneceği hayati rollerin sizin tarafınızdan tayin edildiğini bilin.

Başarı ve değişimin önündeki en büyük engellerden biri de olumsuz düşüncelerden oluşan bir grubun etsisi altına kalmanızdır. Duyguların bulaşıcılığı sizleri çevrenizdeki kötümser insanların etkisinde bırakacaktır. Kendinizin arkadaşı olun ve sevdiklerinize nasıl olumlu bildirimlerde bulunuyorsanız o şekilde kendinize de olumlu bildirimlerde bulunun.

Hayatınıza dahil ettiğiniz becerileri geliştirmelisiniz. Bir beceride ustalaşmak için tekrar tekrar pratik yapmak gerekir. Ustalık kazanmak edindiğiniz bilgiler ve davranışlarınızın uygulamakla olur. Bu aksiyonlar etkin bir kontrol sağlamanızı ve güven seviyesinin artışı ile sonuçlanır. Hedeflerinize ulaşmaya çalışırken, vazgeçmek yerine başarısızlıklarınızın nedenlerini bulmak ve onlara çözüm üretmek daha yerinde olacaktır.

Motivasyon, değişim yönünde harekete geçme dürtüsüdür. Edindiğiniz iyi davranışlar hedeflerinize doğru ilerlerken kalkan görevi üstlenir. Kasıtlı yapılan davranışlar eylem haline gelmeye başladıkça hedef odaklılığınızı arttırır. Hedefe yönelik olmayan bir davranışta bulunursanız, özdenetimle yeniden zihninizi hedefinize odaklayın. Hedefleriniz için yapacağınız değişiklikler, motivasyon seviyenizi etkiler ve yeteneklerinizi şekillendirir.

Dürtüsel olarak gerçekleşen davranışlarınıza engel olmak için çevresel etkenleri ortadan kaldırmanız yararınıza olacaktır. Küçük adımların birikmesi ile büyük ve köklü değişimler gerçekleşebilir. Sabırlı kararlı bir yolculuk sizi istediğiniz noktaya ulaştırır. Uygulanabilir eylem planları oluşturun. Sürekli gelişim hedef odaklı görevlere dönüşür. Zihinsel ve ruhsal dayanıklılık için, egzersizler ve meditasyon sizi odak noktanızda bırakır ve sonuçların istediğiniz gibi olmasını sağlar.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Bütün içerikler koruma altında !!!!!